Stichting CyberSchool

Voor een digitaal veilige jeugd

info@stichtingcyberschool.nl (+31) 6 84 08 94 98

Mauritskade 55 C, 1092 AD Amsterdam

Maandag t/m Vrijdag

Docenten

Docenten zijn bij uitstek personen om leerlingen te ondersteunen bij cyberveiligheid. Cyberschool biedt docenten handvatten en materiaal aan om ze te helpen met cybervoorlichting voor leerlingen. Docenten zijn in de positie om aandacht te besteden aan zaken als digitalisering, online gedrag, omgaan met sociale media en cyberweerbaarheid.

Als docent is het belangrijk om je te verdiepen in de online gevaren (en preventie) om zo het gesprek aan te kunnen gaan met leerlingen en ze daarbij weerbaar te maken in plaats van zaken te verbieden of te blokkeren.

Tot slot biedt Cyberschool securityscans aan om het schoolnetwerk te onderzoeken op digitale risico’s.  Als de school cybersecurity belangrijk vindt en dat ook uitdraagt worden kinderen gestimuleerd om daar ook meer aandacht aan te besteden.